Vind hier terug wat de locaties in petto hebben!

De printbare folder en routekaartje volgen nog

Door het hele dorp

Rijdt het kersttreintje van Hans Landman. Deze brengt je voor een kleine bijdrage langs al onze bijzondere locaties. Zet de auto neer op 1 van de parkeerplaatsen, stap op en beleef!


Weelkade 4 via ingang Zuiderzeestraat 59

Bezoek de stallen van Jan en Ella Maas op de Weelkade 4 en beleef de passie voor brocante. Kom even langs om wat leuke brocante spulletjes te scoren. Zoals: oud servies, draadmandjes, kapstokjes, kandelaars en diverse spulletjes van glas. Wij bieden u scala van leuke accessoires om je huis net dat extra (kerst)sfeertje te geven. En alles voor een redelijk prijsje. Kijkt u al uit naar een gezellig bezoek aan onze in (kerst)sfeer omgetoverde paarden stallen dan zien wij u graag op de Weelkade. U komt er via Zuiderzeestaat 59. Agnes en Willem Wagemaker v/h Adrie en Jan v.d. Berg hebben hun erf open gesteld voor een veilige doorgang naar de Weelkade 4. Dit met het oog op de verkeersveiligheid tijdens de kerst sfeer. En als u de dijk door loopt komt u vanzelf op de Zwarte weg en vervolgens weer op de Schoolstraat.

Zuiderzeestraat 59

We hebben geen os en ezel, maar wel een paard in de stal. Kinderen kunnen bij Justyna een kerstman op een boomstammetje verven. Gerald demonstreert houtdraaien en heeft zelfgemaakte artikelen van hout. Wies en Agnes hebben gehaakte spulletjes, schorten van spijkerstof, decoraties op hout, prachtige quilten, aardewerken kinderserviesjes en diverse kersthebbedingetjes. Kom maar lekker snuffelen in de stal!

 

Zuiderzeestraat 43

In de in kerstsfeer omgetoverde schuur met veranda van Marrie en Hans zijn diverse bijzondere kerst- en cadeau artikelen te koop. Kom sfeer proeven en ideeën opdoen om in de juiste feeststemming te komen. Dat gaat hier zeker lukken!

 

 


Zuiderzeestraat 42

Via de zijdeur van de voormalige dars, op zuiderzeestraat 42, kun je je laten verrassen door veel zelfgemaakte kerstcreaties. Keramiek, kerstdecoraties, bijzondere kerststukken en kransen, gemaakt door Meranda en Ursel. Bijzonder en uniek!


Zuiderzeestraat 20

Bij de imkerij van de familie Kort kunt u het zoete leven van de honingbij ervaren.

Neem een kijkje bij het wintervolk en zie hoe bijenwaskaarsen gedompeld worden.

U kunt hier meer dan tien verschillende soorten honing proeven en kopen. Voor een goede gezondheid zijn er verschillende bijenproducten te koop, zoals stuifmeel en propolis tinctuur, tabletten, crèmes en zalf. Kortom: zeker een bezoekje waard!


Zuiderzeestraat 14

Kom een kijkje nemen in het knusse schuurtje van de familie Groart. Ook dit jaar vindt u er weer verschillende dingen, waar altijd wel iets voor u tussen zit: leuke kerstcadeaus, brocante van Tanja en Jeannet en mooie hoeden voor de kerstviering, gemaakt door Doortje.

 

 


Zuiderzeestraat 13

Hier staat de gezellig ingerichte veranda van de Fam. van der Bel. U vindt bij ons o.a. ambachtelijke boerenkaas en prachtige kerstkransen. Daarnaast kunt u genieten van overheerlijke makreel die tijdens dit weekend vers wordt gerookt. Graag tot ziens.

 


Zuiderzeestraat 10

Kerst in de oude schuur naast het witte huis. Een beleving voor iedereen die van kerst houdt. Een feest van tradities, van samenzijn, van versierde tafels en stijlvolle cadeautjes. Een tikkeltje nostalgisch met veel bijzondere en landelijke decoraties.

Knus en gezellig met veel mooie, leuke en sfeervolle hebbedingen die wellicht een inspiratiebron kunnen zijn voor uw eigen huis. Er is ook veel mooi oud serviesgoed om later thuis een mooi gedekte kersttafel mee te maken. De verschillende serviezen zijn prachtig te combineren om uw tafel een eigen sfeer en karakter te geven.

In de schuur, die prachtig versierd is, kunt u zeker alvast genieten en even wegdromen om in een echte kerstsfeer te komen.

 Kruising Zuiderzeestraat en Schoolstraat

Op de kruising staat de vertrouwde oliebollenkraam van van Nuijens


Schoolstraat 68

Laat u verrassen in d'Oude Wagenmakerij. Kerststukken voor binnen en buiten, kerstdecoraties en bollenarrangementen voor buiten die de gehele winter hun sierwaarde behouden. Ook dit jaar weer kaarsen, keramiek en creaties van zorgboerderij Ygdrasil uit Sijbekarspel.

Rond het kruispunt vindt u op het plein naast Schoolstraat 68 een kerstbomenverkoop ten bate van de plaatselijke voetbalvereniging AGSV.Schoolstraat 48

Kom binnen in de gezellige schuur waar de kachel heerlijk staat te branden. Laat u verrassen door de sfeervolle hoekjes met allerhande artikelen en de home-made collectie van Gerdina. Voor de kinderen is ook dit jaar het winterdorp weer aanwezig. Kortom: jong en oud is van harte welkom!

 

 


Schoolstraat 45

Er valt heel wat te bekijken in de Hervormde kerk. Op de bovenverdieping verkoopt Toneelvereniging ‘de Hoop’ mooie tweedehands boeken. In de kerk staat de Stichting tot behoud van het kerkgebouw met diverse artikelen. ‘Bake for life’ verkoopt een verscheidenheid aan artikelen voor het goede doel. Maria Beerepoot maakt kleurige kleding en woontextiel, Nel Stam maakt prachtige kunstzinnige kaarten en Derdehansje toont brocante en jaren 50 spulletjes. Er is zeker wat te vinden om uw huis in feestelijke sferen te brengen. En vergeet niet om u heen te kijken: de kerk is prachtig opgeknapt en herbergt een ‘rijk gesneden herenbank’ uit 1648. Achter in de kerk is de consistoriekamer. Dit jaar toont Martin Bakker daar zijn collectie Pop-up kerstvoorstellingen en boeken van o.a. Vojtech Kubasta. Van het werk van deze Tsjechische kunstenaar gingen 10 miljoen boekjes in vele talen over de hele wereld. Een mooie manier om kennis te maken met deze bijzondere boekjes!

En wat is de kersttijd zonder muziek en zang? Op zondagmiddag is er om 14.00 en 15.00 uur een optreden van twee jongedames. Lotte en Céline spelen voor u akoestische popmuziek en zingen kerstliedjes. Volop sfeer dus in de mooie gerestaureerde kerk.


Schoolstraat 40

In het gezellige dorpscafé De Stompe Toren kunt u terecht voor oma’s ouderwetse erwtensoep of iets anders voor de inwendige mens.

De foto expositie van Hanneke de Boer in de zaal van het café is weer de moeite waard om te bezoeken. De panelen hangen vol met het recente fotowerk van natuur en diverse andere categorieën. De ansichtkaartenserie is weer origineel en uitgebreid en u vindt er de ‘Ode’boeken met mooie kortingen.

Cor Pater zet indrukken van wereldreizen om in mooie, aansprekende schilderijen. Genoeg te genieten dus!


Schoolstraat 43

Woon-werkboerderij Aartswoud ontvangt U graag op het terrein van het Rundveemusuem. In het winkeltje ‘Bai Alie’ zijn producten te koop waar de cliënten van Prinsenstichting hard aan hebben gewerkt. De (kerst)producten zijn voornamelijk van hout en koopt U nergens anders. Dit jaar is er antiek en brocante die door de dames van de ‘Sinkel van Winkel’ bijeen gesprokkeld is. Wat U absoluut niet mag missen is een unieke vertoning van het kerstverhaal in de stal door cliënten en medewerkers van de woon-werkboerderij. Vorig jaar was dit een groot succes! Op zaterdag spelen zij om 13.00 en 15.00 uur, op zondag om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Na afloop gaat de pet rond, zo kunt U het rundveemuseum steunen. Natuurlijk kunt U ook een kijkje nemen bij de koeien in het Rundveemuseum. Het museum is opgezet om bijzondere, bijna uitgestorven oorspronkelijke Nederlandse koeienrassen te behouden. Er zijn dus altijd kalfjes te zien.

 

Schoolstraat 37

In de gezellige knusse schuur achter boerderij de ’Manuelhoeve’ met uitzicht op de weilanden kunt u bij de brandende houtkachel genieten van een lekkere bak koffie of warme chocomelk met eigengebakken appeltaart. Op zaterdag 9 december zingt het koor Grenzenloos om 17.00 uur de mooiste Kerstliedjes voor u.

 

Schoolstraat 16a

In het monumentale huis van Pieter en Margreet exposeren moeder en dochter, Catharine en Yvonne Olgers met keramiek voor in en om het huis en mixed-media schilderijen. Laat u inspireren door de live-schilder demonstraties. Verder vindt u een ruime keus aan schapenvachten en gerelateerde producten uit de regio.


Schoolstraat 2a

Het ‘vlooienbuurtje’ is te vinden bij de boomgaard ‘de Bordwoid’, waar we dit jaar unieke decoratieve boomschijven te koop aanbieden. Deze zijn afkomstig van onze windsingel.

Lekkere Gieser Wildeman stoofperen zo uit de kist of al ingemaakt. Daarbij niet te vergeten de overheerlijke eigengemaakte perenjam en de traditionele Overijsselse ‘kniepertjes’!

Handgemaakte keramiek van Leekerweide ontbreekt uiteraard ook niet. Kortom: voor lekkernijen en mooie spullen bent u hier aan het juiste adres.