Zaterdag 8 en zondag 9 december

KUNST, KERST EN CURIOSA

 

Locaties 2018

Weelkade 4 (via Zuiderzeestraat 59)
Ella Maas

Bezoek de stallen van Jan en Ella Maas en beleef de passie voor brocante. Kom even langs om wat leuke brocante spulletjes te scoren. U vindt hier  oud servies, draadmandjes, kapstokjes, kandelaars en diverse spulletjes van glas. Wij bieden een scala aan leuke accessoires om je huis net dat extra  (kerst)sfeertje te geven. En alles voor een redelijk prijsje. Kijkt u al uit naar een gezellig bezoek aan onze in (kerst)sfeer omgetoverde paarden stallen, dan zien wij u graag op 8 of 9 december.  U komt er via Zuiderzeestaat 59. Agnes en Willem Wagemaker hebben hun erf open gesteld voor een veilige doorgang naar de Weelkade 4. Als u na uw bezoek de dijk doorloopt komt u vanzelf op de Zwarte weg  en vervolgens weer op de Schoolstraat.

 

Zuiderzeestraat 59
Agnes Wagemaker

U vindt hier geen os en een ezel, maar wel een paard in de stal. Dit jaar presenteren zeven creatieve deelneemsters o.a. zelfgemaakte kerstkaarten in verschillende stijlen, babyslofjes, Assendelfter volksschilderkunst, fietsbandcreaties, gehaakte spulletjes, houtdecoraties, artikelen van gecoat staal zoals plantenhangers en naamborden, schorten van spijkerstof en quilten. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor diverse kersthebbedingetjes. Buiten kunt u kijken en genieten van vers gerookte vis. Kortom, er is veel te bekijken en genieten!

 

Zuiderzeestraat 42
Meranda van Dijk

Ook dit jaar kun je op Zuiderzeestraat 42 weer genieten van Kerstsfeer Aartswoud. Met originele, natuurlijke kerstukken en soms een tikkeltje kitsch! Handgemaakt keramiek zoals raku gestookt, maar ook keramieke kersthangers. Ook aan de vogeltjes is weer gedacht met zelfgemaakte tulbandtaarten.

 

Zuiderzeestraat  20
Martijn Kort

Voor de vierde keer opent de imkerij van de familie Kort haar deuren. Neem een kijkje in de wondere wereld van de honingbij. Er zijn demonstraties bijenwaskaarsen dompelen en natuurlijk kunt u hier diverse honingsoorten proeven en kopen. Voor een 'zoete' kerst zijn er ook diverse andere producten verkrijgbaar.

 

Zuiderzeestraat 10
Ankie Rooks
Geertje Ruitenburg

Kerst in de oude schuur naast het witte huis. Een beleving voor iedereen die van kerst houdt en waar het ieder jaar weer een verrassing is. Dit jaar zal het kleurrijk en overdadig zijn.
U vindt hier mooie oude spulletjes gevonden op brocante markten. Feestelijke kerststukken, sfeervolle hebbedingen en oud serviesgoed om een mooi gedekte kersttafel mee te maken.
Iedereen kan hier even wegdromen en alvast in echte kerstsfeer komen!

 

Schoolstraat 68 
Elly Deutekom
Marion Kranenburg
Gusta Stevens

Laat u verrassen in d' Oude Wagenmakerij. Kerstdecoraties en bollenarrangementen voor buiten die de gehele winter hun sierwaarde behouden. Tevens vindt u hier vele kerststukken voor binnen en buiten.

Op het plein naast Schoolstraat 68 kunt u kerstbomen en oliebollen kopen. De opbrengst hiervan is bestemd voor de plaatselijke voetbalverenging AGSV en het Rundveemuseum Aat Grootes.

Schoolstraat 45
Stichting Kerkgebouw Aartswoud

Er valt heel wat te bekijken in de Hervormde kerk. Voorin staat de Stichting tot behoud van het kerkgebouw met diverse artikelen. ‘Bake for life’ verkoopt aparte (kerst)artikelen om bakkerijen in Afrika op te starten waar o.a. mensen met een beperking kunnen werken. Maria Beerepoot heeft kleurige kleding en woontextiel gemaakt, meestal met wol van eigen schapen. Nel Stam maakt prachtige kunstzinnige kaarten en Derdehansje heeft brocante en jaren 50 spulletjes te kust en te keur. Diane Visser is edelsmid en laat bijzondere eigen sieraden zien. In de consistoriekamer toont Martin Bakker zijn unieke verzameling 19e eeuwse religieuze reliëfafbeeldingen van pijpaarde. Volop sfeer dus in de mooie gerestaureerde kerk…

 

Schoolstraat 40
Ger en Riet Marx
Hanneke de Boer

Heeft u een mooie originele ansicht-, felicitatie- of kerstkaart nodig? Een prachtige natuurfoto aan de muur? Kijk eens bij topfotograaf Hanneke de Boer. Alle panelen hangen vol met fotowerk in allerlei categorieën. Heeft u voor kerst een cadeautje nodig voor uzelf of uw familie of vrienden? Hanneke biedt de ‘Ode’-boeken aan met aantrekkelijk kortingen.

Schilder Cor Pater toont warme aansprekende schilderijen en schrijfster Arlette Deutekom en illustrator Claudia Pater presenteren en signeren hun kinderboek ‘De kudde van de Magistralis’.

Dit alles vindt u in café de Stompe Toren waar de inwendige mens verzorgd wordt met o.a. oma’s fameuze erwtensoep.

 

Schoolstraat 43
Rundveemuseum Aat Grootes
Bai Alie

De woon-werkboerderij van de Prinsenstichting met daarachter het Rundveemuseum hebben weer iets verrassends in petto. In het winkeltje ‘Bai Alie’ zijn houten (kerst)producten te koop, die gemaakt zijn door de cliënten van de Prinsenstichting.  Er is antiek en brocante van de ‘Sinkel van Winkel’, kerststukken en nog veel meer om in kerstsfeer te komen. In de stal van het museum staan de bijzondere Nederlandse koeien met verschillende kalfjes. Zondagmiddag zijn er tussen 13.00-16.00 uur doorlopende begeleide kinderknutselkerstworkshops waarbij twee winteronderwerpen gemaakt kunnen worden. Kinderen kunnen in kerstkleding in de stal op de foto met een koe voor een bijzondere Nieuwjaarsgroet. Kosten van de kinderactiviteiten zijn 2 euro, de prijs is inclusief alle materialen.

 

Schoolstraat 41
Vera Prinsen      

De schuur van nummer 41 opent dit jaar haar deuren met mooie spullen en lekkernijen van Vera’s Home Made. Vera staat vele uren in haar keuken en maakt jam, chutney, gelei, spread, zoetzuur, siroop en saus in veel verschillende smaken en combinaties. Daarnaast vindt u er een divers aanbod aan handwerk, uiteraard ook in Kerstsfeer. Het is dus zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen!

 

Schoolstraat 37
Arjan en Karin Bossen

In de gezellige knusse schuur achter boerderij de ’Manuelhoeve’ met uitzicht op de weilanden kunt u bij de brandende houtkachel genieten van een lekkere bak koffie of warme chocolademelk met eigengebakken appeltaart. Op zaterdag 8 december zingt het koor Grenzenloos om 17.00 uur de mooiste Kerstliedjes voor u.


Schoolstraat 16a
Margreet Westerink

Catharine en Yvonne Olgers, moeder en dochter, exposeren met keramiek voor in en om het huis en mixed-media schilderijen. Laat u inspireren door de live-schilder demonstraties.

Verder hebben we een ruim assortiment natuurlijke schapenvachten en overige wolproducten. U bent van harte welkom.

 

Schoolstraat 6
Simone van der Lecq

Waan je in de tijd van grootmoeder, memoreer andere tijden en creëer modern. Hoor de vogeltjes en zie het licht. Laat u verrassen…. Oude liefde roest niet!

Tot ziens in de Maria Hoeve!

 

Schoolstraat 2a
Marja Bos
Paula Seijbel
Joan Schilder

Annemarie Koomen

Gezelligheid staat weer centraal in het ‘vlooienbuurtje’ van Aartswoud. Ook dit jaar is weer een groep enthousiaste buurtbewoners aanwezig bij de boomgaard ‘de Bordwoid’ van Jacco en Marja Bos, op Schoolstraat 2a.

De door ons geplukte peren zijn eigenhandig weer omgetoverd tot onze populaire perenjam en staat weer als publiekstrekker aangeprijsd.

Cliënten van Leekerweide hebben dit jaar ook niet stilgezeten. Er is weer hard gewerkt aan prachtige beeldjes, boomhangertjes en schalen van keramiek. De gehele opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan de cliënten zelf. En daar doen we het voor !

Aangezien hout een must is in elk interieur , willen wij u graag inspireren door onze decoratieve en sfeervolle perenhouten kerstcreaties. De variaties zijn eindeloos.

Kortom, kom op Schoolstraat 2a genieten en ideeën opdoen tijdens ‘the most wonderful time of the year’.

Kersttreintje
Hans Landman

PR
Rianne Koomen
Wendy van der Bel

Sinds 2004

Georganiseerd en volledig verzorgd door Aartswouders
 
 
Omdat we het ontzettend leuk vinden.
Omdat we van kerst houden.
Omdat ons dorp zo prachtig is.