Zaterdag 7 en zondag 8 december

KUNST, KERST EN CURIOSA

 

Locaties 2019

De printbare folder en routekaartje volgen nog

Door het hele dorp

Rijdt het kersttreintje van Hans Landman. Deze brengt je voor een kleine bijdrage langs al onze bijzondere locaties. Het treintje rijdt op beide dagen van 10:00 tot 17:00. Zet de auto neer op 1 van de parkeerplaatsen, stap op en beleef!


Weelkade 4 via ingang Zuiderzeestraat 59

Bezoek de stallen van Jan en Ella Maas op de Weelkade 4 en beleef de passie voor brocante. Kom even langs om wat mooie spulletjes te scoren, zoals oud servies, draadmandjes, kapstokjes, kandelaars en diverse spulletjes van glas. Wij bieden een scala aan leuke accessoires om je huis net dat extra (kerst)sfeertje te geven. En alles voor een redelijk prijsje. Kijkt u al uit naar een gezellig bezoek aan onze in (kerst)sfeer omgetoverde paardenstallen, dan zien wij u graag op de Weelkade. U komt er via het erf van Zuiderzeestaat 59. Na uw bezoek kunt u via de dijk weer terug naar de Schoolstraat.

Zuiderzeestraat 59

In de sfeervolle stal staan we dit jaar met zeven creatieve deelneemsters voor u klaar.

Er is van alles gemaakt en geknutseld. Binnenfietsbandcreaties en Assendelfter schilderkunst, artikelen van gecoat staal zoals plantenhangers en naamborden.

Kinderen kunnen kerstknutselen bij Rachel. Er zijn pittoreske huisjes van gerecycled hout, gehaakte creaties, gebreide babyslofjes, diverse kersthebbedingetjes en grote kerstdecoraties en brocante. Ook aan de vogels is gedacht met voederplanken, vogelhuisjes en prachtige vogeltaarten.

Lekkere trek gekregen?  Buiten wordt verse vis gerookt en binnen zijn er chocolade verrassingen. Het is gewoon teveel om alles op te noemen. Kom kijken en geniet,  u bent van harte welkom.

Zuiderzeestraat 51

Een nieuwe locatie waar u even kunt opwarmen met een heerlijk glaasje glühwein of warme chocolademelk: breng een bezoekje aan de vroegere slagerij op Zuiderzeestraat 51.

 

 

Zuiderzeestraat 43

In de in kerstsfeer omgetoverde schuur met veranda van Marrie en Hans zijn diverse bijzondere kerst- en cadeauartikelen te koop. Kom sfeer proeven en ideeën opdoen om in de juiste feeststemming te komen. Dat gaat hier zeker lukken!

 

 Zuiderzeestraat 20

Voor de vijfde keer opent de imkerij van de familie Kort haar deuren. Neem een kijkje in de wondere wereld van de honingbij. Er zijn demonstraties bijenwaskaarsen dompelen en natuurlijk kunt u hier diverse honingsoorten proeven en kopen. Voor een 'zoete' kerst zijn er ook allerlei andere producten verkrijgbaar.

 

 


Zuiderzeestraat 10

Kerstsfeer in de oude schuur naast het witte huis. Met mooie sfeervolle decoraties, eigentijdse versieringen en prachtig versierde tafels. Er is van alles te kijken en te kopen.

Kunst en ook kitsch. Sfeervol en smaakvol. Nostalgisch en eigentijds. Dit jaar hebben wij ook versierde kerstboompjes, kant en klaar. U zult bij ons zeker inspiratie opdoen voor een mooi kerstfeest 2019.

In de schuur, die prachtig versierd is, kunt u zeker alvast genieten en even wegdromen om in een echte kerstsfeer te komen.

 


Schoolstraat 68

Laat u verrassen in d' Oude Wagenmakerij. Kerstdecoraties en bollenarrangementen voor buiten die de gehele winter hun sierwaarde behouden. Bij ons zijn tulpenbollen verkrijgbaar voor een mooie tuin of om als cadeau weg te geven tijdens de feestdagen. Want voor u in kerstsfeer belandt, moeten nog wel even de tulpenbollen worden geplant! Tevens vindt u hier vele kerststukken voor binnen en buiten.

Op het plein naast Schoolstraat 68 kunt u kerstbomen en oliebollen kopen. De opbrengst hiervan is bestemd voor de plaatselijke voetbalverenging AGSV en het Rundveemuseum.

 

Schoolstraat 58

Kom gezellig een kijkje nemen op de boerderij van Firma Rooker. In ons schuurtje vindt u diverse accessoires voor gezelligheid in deze donkere dagen. Daarnaast hebben wij leuke pakketjes samengesteld met verse melk. De stallen zijn deze dagen voor iedereen toegankelijk om te bezoeken. Kom eens kijken naar onze melkrobot of neem een kijkje bij onze kalfjes.

 


Schoolstraat 48

Kom binnen in de gezellige schuur, waar de kachel heerlijk staat te branden. Laat u verrassen door de sfeervolle hoekjes met artikelen voor de feestdagen. Ook vindt u bij ons handgemaakte leren oorbellen, kettingen, armbanden en wat dacht u van een zachte leren sjaal?

 

 


Schoolstraat 45

Kijk uw ogen uit in de Hervormde Kerk in het hart van het dorp. Pal voorin staat de Stichting tot behoud van het kerkgebouw met diverse artikelen. Maria Beerepoot heeft kleurige kleding en woontextiel gemaakt, meestal met wol van eigen schaapjes. Nel Stam maakt prachtige kunstzinnige kaarten en Derdehansje heeft brocante en jaren 50 spulletjes te kust en te keur. Diane Visser is edelsmid en laat bijzondere eigen sieraden zien. De mandenvlechter Hans Engberts toont hoe hij mooie (kerst)artikelen creëert en Nina Maria maakt o.a. exclusieve leren tassen. Mooie spullen dus in de sfeervolle en kundig gerestaureerde kerk met als bijzonder hoogtepunt de ‘rijk gesneden Herenbank’ uit het jaar 1641.

 


Schoolstraat 40

Heeft u ansicht-, felicitatie- of kerstkaarten nodig? Een mooie natuurfoto aan de muur? Kijk eens bij topfotograaf Hanneke de Boer. Panelen vol fotowerk in allerlei categorieën. Voor de kerst een cadeau nodig om te geven? Hanneke biedt de ‘Ode aan …’ boeken met aantrekkelijke kortingen aan. Cor Pater toont zijn collectie schilderijen, door de jaren heen met veel gevoel en geduld geschilderd. Cor schildert ook in opdracht, bijvoorbeeld uw (klein)kind, huisdier of uw huis. Alles is bespreekbaar. Jeannet Kuiper is aanwezig met allerlei cadeaupakketten, ideaal voor de kerst. Dit alles vindt u in café de Stompe Toren waar de inwendige mens verzorgd wordt met huisgemaakte hamburgers en oma’s fameuze erwtensoep.Schoolstraat 43

Het Rundveemuseum en de bewoners van de voorgelegen woon-/werkboerderij laten u gezamenlijk zien hoe sfeervol de kerstdagen kunnen worden. Ook voor creatieve ideeën bent u hier op het juiste adres. In de nieuwe ruimte van het museum wordt een grote voorraad oude boeken en cd’s verkocht. Op de stal dus tussen de koeien geven Loes en Theuntje op zondagmiddag vanaf 13.00 uur elk heel uur een kerstconcert. Rond de winkel ‘Bai Alie’ zijn verschillende standhouders te zien met diverse leuke spulletjes. Ook in de boerderijwinkel staat alles in het teken van kerst. De aparte houten producten zijn zoals elk jaar vervaardigd door de cliënten van de Prinsenstichting. En op het erf hangt de geur van oliebollen. Ook die zijn uiteraard te koop, voor het goede doel.

 

Schoolstraat 41

In de schuur staat voor de tweede keer Vera’s Home Made. Vera maakt heerlijke chutneys en jams in diverse smaken, combinaties en structuren. Een andere grote hobby is haken. U kunt terecht voor heerlijk warme sjaals en omslagdoeken, lieve knuffels in diverse formaten, mochila tassen naar voorbeeld van de Wayuu Indianen. Ook voor de kerst zijn er leuke decoraties te vinden. Het is dus zeker de moeite waard een kijkje te komen nemen.

 

Schoolstraat 39

Kom gezellig langs in onze  sfeervolle garage en steun het goede doel Bake for Life. Na enkele jaren in de warme kerk te hebben gestaan, hebben we dit jaar een eigen locatie met natuurlijk weer heel veel mooie kerstspulletjes, brocante en  cadeautjes, nieuw en oud. Alles voor een kleine  prijs, waarvan de opbrengst  weer geheel  voor het goede doel  Bake for Life is. Bake for Life bouwt bakkerijen in de Afrikaanse landen Oeganda en Kenia. Mensen met een beperking, weeskinderen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school hebben moeten verlaten werken hier en leren het bakkersvak.  Het aanleren van dit traditionele bakkersvakmanschap geeft deze mensen een eerlijk bestaan. Met het bakken verdienen ze een salaris waarmee ze in hun eigen levensonderhoud voorzien.

 

Schoolstraat 37a

In de gezellige knusse schuur achter boerderij de ’Manuelhoeve’ met uitzicht op de weilanden kunt u bij de brandende houtkachel genieten van een lekkere bak koffie of warme chocomelk met eigengebakken appeltaart. Op zaterdag 9 december zingt het koor Grenzenloos om 17.00 uur de mooiste Kerstliedjes voor u.

 

Schoolstraat 16a

Catharine en Yvonne Olgers, moeder en dochter, exposeren met keramiek voor in en om het huis en mixed-media schilderijen. Laat u inspireren door de live schilderdemonstraties. Verder hebben we een ruim assortiment natuurlijke schapenvachten en overige wolproducten. Voor sfeer en warmte bent u hier dus aan het juiste adres.

 

Schoolstraat 12

 Een nieuwe locatie tijdens Aartswoud in Kerstsfeer 2019. Ondanks de drukte van de verbouwing zullen John en Annet de stal achter in hun stolp veranderen in een gezellige sfeervolle ruimte waar Tiny Komen met een vriendin zal exposeren met keramiek en schilderijen. U vindt hier diverse decoratie artikelen en feestelijke culinaire cadeaupakketten met heerlijke kruidenolie en kruidenazijn. Laat u verrassen door ons uiteenlopende assortiment.

Schoolstraat 6

De mooiste lantaarns voor buiten, oude meubels in een nieuw jasje, accessoires uit 19toen en volop kersthebbedingen vindt u bij ons. Mocht u uw oog op iets laten vallen en staat de auto te ver, geen probleem. Wij reserveren graag voor u. Wees welkom op Schoolstraat 6 in Kerstsfeer. Wij steken de kachel lekker voor u aan!


Schoolstraat 2a

Gezelligheid staat weer centraal in het ‘vlooienbuurtje’ van Aartswoud.  Een groep enthousiaste buurt bewoners is weer aanwezig bij de boomgaard ‘de Bordwoid’ van Jacco en Marja Bos, op Schoolstraat 2a.

Zoals altijd verkopen we weer overheerlijke Gieser Wildeman stoofperen; zo uit de kist of al ingemaakt.

Nieuw dit jaar is dat we, de door ons geplukte peren, eigenhandig hebben omgetoverd tot perenchutney en perencake.

De Cliënten van Leekerweide hebben ook dit jaar niet stilgezeten. Er is weer hard gewerkt  aan alle keramiek zoals o.a boomhangertjes, schalen, en beeldjes. Nieuw dit jaar zijn de prachtige kaarsen,  zeker de moeite waard om te zien en te kopen. De gehele opbrengst komt natuurlijk weer  ten goede aan de cliënten van Leekerweide.  En daar doen we het natuurlijk voor !

Aangezien hout een must is in elk interieur, willen wij u graag inspireren door onze decoratieve en sfeervolle perenhouten kerstcreaties. De variaties zijn eindeloos.

Kortom, kom op Schoolstraat 2a genieten en ideeën opdoen tijdens ‘the most wonderful time of the year’.

Sinds 2004

Georganiseerd en volledig verzorgd door Aartswouders
 
 
Omdat we het ontzettend leuk vinden.
Omdat we van kerst houden.
Omdat ons dorp zo prachtig is.