Zaterdag 10 december

10:00 tot 20:00

Zondag 11 december

10:00 tot 17:00

Kerstsfeer 2022 met 19 locaties!🥳

Op zaterdag 10 tussen 10:00 en 20:00 en zonderdag 11 december tussen 10:00 en 17:00 bent u weer welkom tijdens onze jaarlijkse kerstroute.

Onze locaties

Weelkade 4
U loopt via het erf van Agnes en Willem Wagemaker op Zuiderzeestraat 59,
links de dijk op, aan het einde van de dijk vindt u
Ella met mooi brocante en curiosa en Jan met vers gerookte vis.

Lees meer

Bezoek de stallen van Jan en Ella Maas op de Weelkade 4 en beleef de passie voor brocante. Kom even langs om wat leuke spulletjes te scoren, zoals oud servies, draadmandjes, kapstokjes, kandelaars en diverse spulletjes van glas ect. Wij bieden een scala aan leuke accessoires om je huis net dat extra (kerst) sfeertje te geven. En alles voor een redelijk prijsje. NIEUW op onze locatie is vis roker Jan, waar u terecht kan voor heerlijk vers gerookte vis. Dit als er genoeg aanvoer van vis is. Kijkt u al uit naar een gezellig bezoek aan onze in (kerst)sfeer omgetoverde paardenstallen en de lekker vers gerookte vis. Dan zien wij u graag op de Weelkade. U komt er via het erf van Agnes en Willem Wagemaker Zuiderzeestaat 59 dan links de dijk volgen. Het is zeker de wandeling waard.

Zuiderzeestraat 59
Welkom in de stal, met 5 deelneemsters. Voor de feestdagen zijn er kerststukjes, kerstballen, kaarten en vele hebbedingetjes of cadeautjes. Zondag is ook Lotte er met haar zelfgemaakte oorbellen.

Lees meer

In de sfeervolle stal staan we met 5 deelneemsters voor U klaar.
Joke heeft een mix van diverse decoraties .Dorpsgezichtjes van doorleefd hout, waarvan ook (kerst)kaarten. Vintage vaasjes en servies, ook opgemaakt met kerstdecoraties. Droogboeketjes en zaad voor een pluktuin in het nieuwe jaar.
Gerda heeft brocante en vintage.
Wies is er weer met haar schortjes, tassen en quilten van spijkerstof. Ook heeft ze warme geitenwollen sokken.
Angela is er met Swarovski sieraden, kerststukken met verlichting, aparte kerstballen en cadeautjes. Gehaakte poppen en knuffels.
En dan nog Agnes met lieve babyslofjes, pannenlappen, gehaakte creaties en vogelvoer. Zelfgemaakte gelukspoppetjes in combi met theezakjes met een lieve wens. En veel kleine kersthebbedingetjes.
Wees welkom en kom genieten!

Zuiderzeestraat 43
Kom gezellig genieten en ideeen op doen in de schuur van Hans en Marrie achter de boerderij die in een gezellige en warme kerstsfeer is omgetoverd.
Er zijn diverse kerstdecoraties voor binnen en buiten te vinden voor ieders budget.

Zuiderzeestraat 42
In de dars, waar het Kindercoachhuis is gevestigd, kunnen kinderen tijdens de kerstsfeer zelf aan de slag met het maken van een mooie kaars. Vinden je ouders het ook leuk om een kaars te maken? Dan maken zij er natuurlijk ook gewoon een! Maar dat is niet het enige:
ook zijn er walnoten en versierde kaarsen en kun je er terecht voor gehaakte sleutelhangers en kaarten voor het goede doel.
Voel je welkom!

Zuiderzeestraat 51
In de oude slagerij kan de in- en uitwendige mens even opwarmen bij het kacheltje, genietend van gluhwein, warme chocomel en/of een broodje warme worst.

Zuiderzeestraat 34
Onze locatie is helemaal omgetoverd tot een gezellig kersttafereel. Hier verkopen wij heerlijke boerenkaas van kaasboerderij Berkhout in verschillende smaakjes. Ook hebben wij zelfgemaakte houten schilderijtjes en houten decoraties voor binnen en buiten. Kom langs en geniet van al het moois en lekkers!

Zuiderzeestraat 23
Op zoek naar een origineel cadeau, kerststukje of home decoratie? Kom dan een kijkje nemen. Hier vind je o.a. zelfgemaakte sieraden, tiffany glas in lood, kerstkaarten en prachtige home deco artikelen. Uiteraard ontbreken de kerstversieringen niet om het thuis gezellig te maken voor de feestdagen. Wij kijken er naar uit…

Zuiderzeestraat 20
Onze locatie is helemaal omgetoverd tot een gezellig kersttafereel. Hier verkopen wij heerlijke Honing en bijenwaskaarsjes, wilt u alles weten over het leven in/van het bijenvolk.
Kinderen mogen hun eigen kaarsje gieten
Ook willen wij u graag informeren over stuifmeel, propolis en royal jelly en andere gezonde producten van het bijenvolk.

Lees meer

Honing en bijenwaskaarsjes, wilt u alles weten over het leven in het bijenvolk.
een lekker potje honing of een leuk bijenwaskaarsje mee nemen.
kinderen mogen hun eigen kaarsje gieten
of wilt geinformeerd worden over stuifmeel, propolis en royal jelly en andere gezonde producten van het bijenvolk.
Zaterdag is onze locatie s’avonds open en word verlicht door vele eigengemaakte kaarsjes.
Wilt u genieten van de heerlijke geur van bijenwas en honing.
Dan moet u zeker op de zuiderzeestraat 20 zijn.

Zuiderzeestraat 10
Wij hebben er weer zin in dit jaar.
Kerst, kunst en kitsch zijn volop aanwezig in onze mooi versierde oude schuur.
Veel zelfgemaakte kransen, kerststukjes, leuke hebbedingetjes, vanalles om een prachtig versierd kersthuis te maken.
Kortom: Alles wat nodig is om in sfeer te raken deze kerst!

Schoolstraat 68
Laat u verrassen in d’ Oude Wagenmakerij. Kerstdecoraties en bollenarrangementen voor buiten die de gehele winter hun sierwaarde behouden. Tevens vindt u hier vele kerststukken voor binnen en buiten.

Op het plein naast Schoolstraat 68 kunt u ook dit jaar weer kerstbomen en oliebollen kopen.

Lees meer

Laat u verrassen in d’ Oude Wagenmakerij. Kerstdecoraties en bollenarrangementen voor buiten die de gehele winter hun sierwaarde behouden. Tevens vindt u hier vele kerststukken voor binnen en buiten.

Op het plein naast Schoolstraat 68 kunt u ook dit jaar weer kerstbomen en oliebollen kopen. De opbrengst hiervan is bestemd voor de plaatselijke voetbalverenging AGSV en het Rundveemuseum. Kerstbomen worden alleen op zaterdag verkocht. Thuis laten bezorgen is mogelijk.
Ondersteuning voor schermlezers aanzetten

Schoolstraat 45
Kijk uw ogen uit in de Hervormde Kerk in het hart van het dorp.

Lees meer

Kijk uw ogen uit in de Hervormde Kerk in het hart van het dorp. Pal voorin staat de Stichting tot behoud van het kerkgebouw met diverse artikelen. Nieuwe standhouder Pawlone Carree heeft haar zolder leeggehaald en vond mooie tafelkleden, zilverwerk, serviesgoed, nostalgische kerstboom ornamenten en antieke tasjes. Moniek Braakman maakt ‘Skeetjes‘. Ze werkt met natuurlijke materialen waarvan ze wezens van vilt maakt. Haar schilderijen en kaarten zijn vervaardigd van kiezels. Hanneke Verhulst heeft onder de naam Derdehansje brocante, oud speelgoed en jaren 50 spulletjes te kust en te keur. Janna van der Oord heeft zich in het edelsmid-vak bekwaamd en laat bijzondere eigen sieraden zien. Ook de schilderijen in de kerk zijn van haar hand. Mandenvlechter Hans Engberts toont hoe hij mooie (kerst)artikelen creëert en heeft verrassende spullen van eigen hand. Mooie en unieke spullen dus in de sfeervolle en kundig gerestaureerde kerk met als bijzonder hoogtepunt de ‘rijk gesneden Herenbank’ uit het jaar 1641. In de kerk komt u zeker in kerstsfeer!

Schoolstraat 43
Het Rundveemuseum en de bewoners van de voorgelegen zorgboerderij laten u gezamenlijk zien hoe sfeervol de kerstdagen kunnen worden. Er worden oude boeken en cd’s verkocht. Rond de winkel ‘Bai Alie’ en in het museumgebouw zijn verschillende standhouders te zien met oude en nieuwe spulletjes. En voor koffie met heerlijke eigengemaakte appelgebak kunt u dit jaar bij het Rundveemuseum terecht.

Lees meer

Het Rundveemuseum en de bewoners van de voorgelegen zorgboerderij laten u gezamenlijk zien hoe sfeervol de kerstdagen kunnen worden. Voor creatieve ideeën bent u hier op het juiste adres. In de nieuwe ruimte van het museum worden oude boeken en cd’s verkocht. Rond de winkel ‘Bai Alie’ en in het museumgebouw zijn verschillende standhouders te zien met oude en nieuwe spulletjes. Jo en Co zijn ook weer van de partij met brocante, prachtig haakwerk en nog veel meer. In de boerderijwinkel staat alles in het teken van kerst. De aparte houten producten zijn zoals elk jaar vervaardigd door de cliënten van Zorgerf Aartswoud. En voor koffie met heerlijke eigengemaakte appelgebak kunt u dit jaar bij het Rundveemuseum terecht. De taart is vermaard, kom proeven of u het daar mee eens bent!

Schoolstraat 41
Vera’s Home Made is weer present met heerlijke huisgemaakte jams en chutneys. Daarnaast een keur aan handgemaakte gehaakte knuffels, sjaals en omslagdoeken, mochila tassen en sleutelhangers.
Voor de kerst zijn er gehaakte, geborduurde en vilten decoraties. Het loont zeker de moeite een kijkje te nemen.

Lees meer

In de schuur van Schoolstraat 41 staat dit jaar weer Vera’s Home Made, afkomstig uit De Weere.
Vera maakt heerlijke chutneys en jams in diverse smaken en structuren. Er is voor iedereen wel iets lekkers te vinden. Met deze producten is ze geen onbekende in Aartswoud, ze is ieder jaar in januari ook te vinden in het Rundveemuseum.
Daarnaast is handwerken een grote passie, met name haken, borduren en vilt. Er is dan ook een diversiteit aan handwerk verkrijgbaar: heerlijk warme sjaals en omslagdoeken, lieve knuffels in diverse formatenen kleuren, fleurige mochila tassen naar voorbeeld van de Wayuu Indianen en sleutelhangers.
Voor de kerst zijn er leuke decoraties zoals vilten hangers voor in de boom, geborduurde kerstornamentjes, gehaakte decoraties en ook enkele genaaide decoraties.
Het is dus zeker de moeite waard een kijkje te komen nemen.

Schoolstraat 40
In ons kleine dorpscafe gaat u voor uw gevoel waarschijnlijk een stap terug in de tijd, menigeen vraagt zich af of het een museum is, aan u het oordeel. Wij serveren warme en koude dranken en gerechten, waaronder oma’s fameuze erwtensoep.Cor is aanwezig met zijn wereldse of iets-dichter-bij-huis schilderijen. Immy is er met haakwerken, leuk voor grote en kleine mensen. Glenda komt met upcycled design in de vorm van vazen, artprints en meer. Slager Bob staat op ons pad met een assortiment heerlijke worsten. Op zaterdag wordt u verrast met de zang van “Hale Bopp Four”, van 17.00 tot 19.30 uur.

Schoolstraat 39
Kom gezellig langs in onze sfeervolle garage en steun het goede doel Bake for Life. Na enkele jaren in de warme kerk te hebben gestaan, staan we nu voor de derde keer op een eigen locatie. We hebben weer vele mooie kerstspulletjes kunnen verzamelen, maar ook brocante en kadootjes,oud en nieuw, alles voor een kleine prijs, waarvan de opbrengst 100% voor het goede doel Bake for Life is.

Lees meer

Kom weer gezellig langs in onze sfeervolle garage en steun het goede doel Bake for Life. Na enkele
jaren in de warme kerk te hebben gestaan, staan we nu voor de derde keer op een eigen locatie.
We hebben weer vele mooie kerstspulletjes kunnen verzamelen, maar ook brocante en kadootjes,
nieuw en oud, alles voor een kleine prijs, waarvan de opbrengst weer geheel voor het goede doel
Bake for Life is. Bake for Life bouwt bakkerijen in Oeganda en Kenia. Gehandicapten, wezen,
kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school
hebben moeten verlaten werken hier en leren het bakkersvak. Het aanleren van dit traditionele
bakkersvakmanschap geeft deze mensen een eerlijk bestaan. Met het bakken verdienen ze een
salaris waarmee ze in hun eigen levensonderhoud voorzien. Zie ook www.bakeforlife.nl

Koetenburg 7
Midden in een winternacht toverden wij onze garage om tot een ware woonwinkel in kerstsfeer. Je vindt bij ons robuuste houten kerstdecoratie”s, heerlijke theesoorten en leuke cadeautjes voor onder de dennenboom. Kom gezellig langs. It’s beginning to look a lot like Christmas!

Schoolstraat 24
Een brandend houtkacheltje, een sfeervolle veranda met veel handgemaakte (kerst)producten. Welkom op Schoolstraat 24! Kerstkaarten, cadeaulabels, porselein voor tijdens het kerstdiner en leuke cadeaus voor uzelf of voor onder de kerstboom.

Korte Wuiver 1
Bij de lindeboom op de schoolstraat loopt u de korte Wuiver op. Waar de kerst, keramiek en brocante je tegemoet komt.
Hier in het gezellige schuurtje van Meranda vindt je mooie kerststukken en kransen van natuurlijke materialen, handgemaakt keramiek en veel lekkers voor de vogels. Kom gezellig kerstsfeer proeven!

Lees meer
Als je bij de oude verlichte lindenboom de korte Wuiver in ga, kom je vanzelf bij de tuinmuren van nummer 1, waar de Kerst, Keramiek, en Brocante je tegemoet komt.
Hier op de binnenplaats en in het gezellige schuurtje van Meranda vindt je mooie kerststukken en kransen van natuurlijke materialen met hier en daar een grappige twist.
Ook veel lekkers voor de vogels in de tuin, in oa zelfgemaakte terracotta vogels. Ook is er brocante en handgemaakt keramiek. Kom gezellig kerstsfeer proeven! En Geniet!

Schoolstraat 2a
DIT JAAR ZIJN ZE ER WEER!!!
We verkopen weer overheerlijke Gieser Wildeman stoofperen zo UIT DE KIST of al voor u ingemaakt. Ook verkopen wij onze huisgemaakte perencake en perenjam. De houten kerstcreaties zijn weer top.
In de schuur van boomgaard ‘de Bordwoid’ staat de deur voor u open, kortom wees welkom en geniet!

Lees meer
In de boomgaard ‘de Bordwoid’, op Schoolstraat 2a, staat de deur voor u open.
DIT JAAR ZIJN ZE ER WEER!!!
Op locatie Schoolstraat 2a verkopen we weer super lekkere Gieser Wildeman stoofperen zo UIT DE KIST of al voor u ingemaakt.
De peren uit onze boomgaard hebben we dit jaar ook weer voor u omgetoverd in ovenverse perencake en overheerlijke perenjam.
Mocht u liever zelf hiermee aan de slag willen gaan, de ingrediënten hiervoor hebben wij afgewogen en verzameld in een ouderwetse weckpot. Ook leuk als cadeautje!
Wij willen u graag inspireren met de door ons gemaakte decoratieve en sfeervolle houten kerstcreaties.
Kortom, op Schoolstraat 2a staat genieten en ideeën opdoen tijdens Aartswoud in kerstsfeer hoog in het vaandel.