Zaterdag 9 december

10:00 tot 20:00

Zondag 10 december

10:00 tot 17:00

Kerstsfeer 2023 met 22 locaties!🥳

Op zaterdag 9 tussen 10:00 en 20:00 en zonderdag 10 december tussen 10:00 en 17:00 bent u weer welkom tijdens onze jaarlijkse kerstroute.

Onze locaties

Weelkade 4

U loopt via het erf van Agnes en Willem Wagemaker, Zuiderzeestraat 59,
links de dijk op. Aan het einde van de dijk vindt u de paardenstallen vol met Ella’s brocante en curiosa. Jan heeft vers gerookte vis als er genoeg vis aanvoer is. Komt dat zien!

Lees meer

Bezoek de stallen van Jan en Ella Maas op de Weelkade 4 en beleef de passie voor brocante. Kom even langs om wat leuke spulletjes te scoren, zoals oud servies, draadmandjes, kapstokjes, kandelaars en diverse spulletjes van glas ect. Wij bieden een scala aan leuke accessoires om je huis net dat extra (kerst) sfeertje te geven. En alles voor een redelijk prijsje. NIEUW op onze locatie is visroker Jan waarbij u terecht kunt voor een heerlijk vers gerookte vis. Dit als er genoeg aanvoer van vis is. Kijkt u al uit naar een gezellig bezoek aan onze in (kerst)sfeer omgetoverde paardenstallen en de lekker vers gerookte vis. Dan zien wij u graag op de Weelkade. U komt er via het erf van Agnes en Willem Wagemaker, Zuiderzeestaat 59, dan links de dijk volgen. Het is zeker de wandeling waard.

Zuiderzeestraat 59
Welkom in de oude stal, waar weer van alles te zien en te beleven is. We staan met 6 deelnemers voor jullie klaar. Bij Angela kan jong en oud een sieraad maken van polymeerkralen (fimo)of een kleine workshop macrame,om een engelhanger of gnoom te maken .

Lees meer

 Jeannet, Bo, Angela, Jaap, Suzanne en Agnes staan met echt veel kersthebbedingetjes en cadeautjes. Sieraden, babyslofjes, houten decoraties en vogelvoer. Nieuw dit jaar zijn de schilderijen van Jeannet en kerstspulletjes van Bo. Op zondag de houtgezaagde kersdecoraties incl verlichting van Jaap. Hij heeft zelfs de skyline van Aartswoud gemaakt. Creasuusje is ook een nieuwkomer met gepersonaliseerde cadeautjes.

Zuiderzeestraat 43
Kom gezellig genieten in de omgetoverde schuur in kerstsfeer achter de boerderij van Hans en Marrie. Er is voor ieders budget kerstdecoratie voor binnen en buiten te vinden. Er staan diverse kerstbomen opgetuigd voor leuke ideeën.

Zuiderzeestraat 42
In de dars kunnen kinderen tijdens de kerstsfeer zelf aan de slag met het maken van een mooie kaars. Een heerlijk rustmomentje voor jong en oud. Je kunt natuurlijk ook een kant en klare wenskaars kopen.
Verder kun je hier terecht voor andere sfeermakers, walnoten, allerlei gehaakt leuks en kaarten voor het goede doel. Voel je welkom!

Lees meer

In de dars kunnen kinderen tijdens de kerstsfeer zelf aan de slag met het maken van een mooie kaars. Een heerlijk rustmomentje voor jong en oud.
Vinden de ouders het ook leuk om een kaars te maken? Dan maken zij er natuurlijk ook gewoon een! Of je neemt een kant en klare wenskaars mee.
Verder kun je hier terecht voor andere sfeermakers, walnoten, allerlei gehaakt leuks en kaarten voor het goede doel.
Voel je welkom!

Zuiderzeestraat 30

Wij verwelkomen u in onze achtertuin.
Op ons plein vindt u verschillende kramen waar u terecht kunt voor handgemaakte artikelen, sieraden en verschillende lekkernijen.
Ook de kinderen vallen bij ons in de prijzen, zij kunnen komen eendjes vissen.

Lees meer

Wat hebben wij een voorpret gehad! We zijn al weken lang met z’n vieren bezig om voor u de mooiste dingen te maken. En we moeten eerlijk zeggen, de keuze is reuze. Bij ons vindt u onder andere luxe kaarsen, epoxy gegoten ornamenten, heerlijke zeepjes, kralen kerststerren, moderne kerstkransen, gehaakte kerststalletjes en nog veel meer! Het leukste is, alles is door onze eigen handen gemaakt. Kom lekker op uw gemak kijken terwijl de kinderen hun vermaken met het vissen van eendjes samen met Chuck. Dit jaar doet Zuiderzeestraat 30 niet alleen de EHBO tijdens het evenement, maar heeft een waar overdekt kerst plein in de achtertuin. Klinkt gezellig hè? Tot snel! Groetjes Samantha, Ingrid, Antoinette en Mirelle

Zuiderzeestraat 23
Op zoek naar een origineel cadeau, kerststukje of home decoratie? Kom dan een kijkje nemen. Hier vind je o.a. zelfgemaakte sieraden, tiffany glas in lood, kerstkaarten en prachtige home deco artikelen. Uiteraard ontbreken de kerstversieringen niet om het thuis gezellig te maken voor de feestdagen. Wij kijken er naar uit…

Zuiderzeestraat 20
Ook dit jaar doet de imkerij van de familie Kort weer mee. We geven een demonstratie bijenwaskaarsen gieten. Kinderen mogen ook zelf een kaars maken. We laten u kennis maken met het leven van de honingbij en haar producten. Zoals de heerlijkste honing, propolis, koninginnengelei en stuifmeel voor de gezondheid.

Lees meer

Ook dit jaar doet de imkerij van de familie Kort weer mee.
We geven een demonstratie bijenwaskaarsen gieten.
Kinderen mogen ook zelf een kaars maken.
We laten u kennis maken met het leven van de honingbij
en haar producten. Zoals de heerlijkste honing, propolis,
koninginnengelei en stuifmeel voor de gezondheid.

Zuiderzeestraat 16
Er is weer een gezellige ruimte ingericht met van alles en nog wat. Kerstdecoraties, spulletjes voor in huis, zelfgemaakte sieraden zoals zilveren ringen en oorbellen van klei.
Ook zijn Linda en Cindy erbij van KIDZ & JIJ met kinderkleding in de maat 50 t/m 176, cadeautjes en andere hebbedingetjes.

Lees meer

Er is dit jaar weer een gezellige ruimte ingericht met van alles en nog wat.
Als je het grote pad op komt vind je ons van zelf. Er mag hier ook geparkeerd worden.
Kerstdecoratie, spulletjes voor in huis, zelfgemaakte sieraden zoals zilveren ringen en oorbellen van klei.
Ook zijn Linda en Cindy erbij van KIDZ & JIJ met kinderkleding in de maat 50 t/m 176, cadeautjes en andere hebbedingetjes.

Zuiderzeestraat 10
De kerstboom staat klaar. Het tuinpad is versierd.
Onze mooie oude schuur is gevuld met van alles om thuis een fijne
en gezellige kerstsfeer te maken. Mogen wij voor jou ook iets inpakken?
Met een papiertje en een strik.

Weelkade 1
Via de Zwarteweg bereikbaar.
De creativiteit komt je tegemoet in onze kunstgalerie. Bij ons vindt je keramiek, hout- teken- en schilderwerk. U bent welkom om te komen kijken. Wie weet zit er iets voor u bij.

Lees meer

Te bereiken via de Zwarteweg

Creativiteit dat zat er al vroeg in bij mij.
Als ik iets zie brengt het mij op een idee.

Dan ga ik lekker aan de slag.
Vaak zonder van tevoren te weten wat het gaat worden.
Het hoeft ook niet altijd iets te worden.

Dat is het leukste van iets zelf maken.
Kijken wat eruit komt.

Het proces van steeds opnieuw iets uit proberen.
Dat blijft mij inspireren.

Niet eens het eindproduct,
Maar de weg ernaartoe.
Houd mij vele uren dagen enzovoort in beweging.
Goed voor lichaam en geest.
Daar geniet ik van.

U bent welkom om te komen kijken.
Wie weet zit er iets voor u bij.
Dan zijn wij blij en u tevreden.

Mooie kerstwens voor u allen

Tevreden feestdagen

Schoolstraat 68
Laat u verrassen in d’Oude Wagenmakerij. Kerstdecoraties en bollenarrangementen voor buiten die de gehele winter hun sierwaarde behouden. Tevens vindt u hier vele kerststukken voor binnen en buiten.
Op het plein kunt u ook dit jaar weer kerstbomen kopen. De opbrengst hiervan is bestemd voor de voetbalvereniging AGSV en het Rundveemuseum. Kerstbomen worden alleen op zaterdag verkocht. Thuis laten bezorgen is mogelijk.

Schoolstraat 50

Bij ons ga je je niet vervelen als je lijf je wat kan schelen!

Lees meer

Daniele van Puur Instituut is specialist in Huidverbeterende verzorging, producten en advies. Het accent ligt op Conscious Anti Aging Beauty for Body, Mind & Soul.

Wij werken met hoogwaardige innovatieve producten en bieden uitgebreide schoonheids- en body behandelingen, waarbij wij gebruik maken van zowel oude wellness Rituelen als vernieuwde moderne technieken. Bewust, Duurzaam, Natuurlijk & Huidverbeterend voor Facials, Body Rituals, Nails, Make-Up, Brows & Lashes

Marieke van Lila Luxury verkoopt sieraden met edelstenen en mineralen voor optimaal lichamelijk en geestelijk welbevinden. Wereldwijd zijn er meer dan 4.000 verschillende edelstenen en mineralen bekend die een energetische werking hebben. Deze stenen worden vaak verwerkt in sieraden of in huis als decoratie neergezet. Ze zijn dus niet alleen mooi om te dragen of in je huis te hebben staan, maar kunnen ook een positief effect hebben op je welbevinden. Ook biedt Lila Luxury wieroken en diverse andere producten aan. Erg leuk om te geven voor de kerst, maar zeker ook om jezelf kado te doen.

Schoolstraat 48
Kom binnen in de gezellige schuur, waar de kachel brandt.
Ook dit jaar sfeervolle hoekjes met artikelen voor de feestdagen en speciaal voor de kinderen een vilten kerstboom met lichtjes en versiering.
Gerdina is aanwezig met haar home-made cadeau-geschenken en wie weet zit er iets leuks bij de vintage kleding.

Schoolstraat 45
In de hervormde kerk van Aartswoud voert creativiteit de boventoon. Natuurlijke materialen en talent zorgen voor smaakvolle producten. Mooie kaarten, manden, voederhuisjes, glas-in-loodkersthangers, zilveren sieraden, geweven spulletjes, jaren 50 spulletjes en oud diggelgoed staan tussen de kerkbanken klaar. De Stichting tot behoud van de kerk is ook van de partij. Unieke spullen dus in een sfeervolle en kundig gerestaureerde kerk. In de kerk komt u zeker in kerstsfeer!

Lees meer

In de hervormde kerk van Aartswoud voert creativiteit de boventoon. Natuurlijke materialen en talent zorgen voor smaakvolle producten. Het wordt moeilijk kiezen tussen de mooie kaarten van Nel Stam, manden en voederhuisjes van Hans Engberts, glas-in-lood kersthangers van Nicole Kooijman, zilveren sieraden van Diane Visser en geweven spulletjes van Marjet van Baaren. Jaren 50 spulletjes en oud en bijzonder diggelgoed van Derdehansje Brocante staan ook tussen de kerkbanken klaar. De Stichting tot behoud van de kerk is in eigen huis natuurlijk weer van de partij. Unieke spullen dus in de sfeervolle en kundig gerestaureerde kerk met als bijzonder hoogtepunt de ‘rijk gesneden Herenbank’ uit het jaar 1641. Vergeet niet even om u heen te kijken: in de kerk komt u zeker in kerstsfeer!

Schoolstraat 43
Rond de winkel ‘Bai Alie’ en in het museumgebouw zijn verschillende standhouders te vinden met oude en nieuwe, vaak zelfgemaakte spulletjes. De aparte houten producten zijn zoals elk jaar vervaardigd door de cliënten van PluZorg. Op zondag treedt zangeres Shanice van der Fluit op in de stal. Iedereen kan meezingen tijdens een Kerst Sing-in. Voor koffie met heerlijke eigengemaakte appelgebak kunt u bij het Rundveemuseum terecht.

Lees meer

Het Rundveemuseum en de bewoners van de voorgelegen woon/werkboerderij laten u gezamenlijk zien hoe sfeervol de kerstdagen kunnen worden. Rond de winkel ‘Bai Alie’ en in het museumgebouw zijn verschillende standhouders te zien met oude en nieuwe, vaak zelfgemaakte spulletjes. De aparte houten producten zijn zoals elk jaar vervaardigd door de cliënten van PluZorg. Kom lekker struinen tussen de kerstkransen, brocante, wollen spulletjes, bijzondere lampen en allemaal lekkers. Er is te veel om te benoemen. En voor koffie met heerlijke eigengemaakte appelgebak kunt u dit jaar weer bij het Rundveemuseum terecht. De taart is vermaard, kom proeven of u het daar mee eens bent! Tot slot: wat is Kerst zonder muziek? Zondagmiddag treedt zangeres Shanice van der Fluit op met kerstliedjes. Tijdens een Kerst Sing-in kan iedereen helemaal in de stemming komen. Samen zingen in de stal bij de koeien, het zorgt voor het ware kerstgevoel! De aanvangstijden staan op het bord aan de weg en op de website van het museum.

Schoolstraat 41
Kom gezellig een kijkje nemen in de schuur met een keur aan handgemaakte gehaakte knuffels, sleutelhangers, mochila tassen, sjaals, omslagdoeken en meer. Natuurlijk ontbreekt de heerlijke huisgemaakte jam niet. Voor de kerst hebben we ook de nodige zelf gemaakte decoraties.

Lees meer

Kom gezellig een kijkje nemen in de schuur van Schoolstraat 41. Hier staat Vera’s Home Made met een keur aan handgemaakte gehaakte knuffels, sleutelhangers, mochila tassen, sjaals, omslagdoeken en meer.
Natuurlijk ontbreekt de heerlijke huisgemaakte jam niet. Er is veel keus in smaken en combinaties.
Voor de kerst hebben we ook de nodige decoraties, ook deze zijn door ons zelf gemaakt.
We kijken er naar uit je te mogen begroeten.

Schoolstraat 40
Stap binnen in ons nostalgische café “de Stompe Toren”.
U kunt er genieten van oma’s erwtensoep, koffie met een broodje of iets anders lekkers. Bewonder de schilderijen van Cor.
Proef de zelfgedraaide worsten van slager Bob. Verbaas u over de design-hebbedingetjes van Glenda. Gebke is er met warme vilten sjaals. Op zaterdag vanaf 18.30 brengt The Wheelbarrowband gezellige Ierse folk en kerstliedjes ten gehore.

Lees meer

Stap binnen in ons nostalgische café “de Stompe Toren”, tegenover de kerk.
Bent u lopend: neem de trein, het is niet ver, en kom genieten van;
oma’s erwtensoep, koffie met een broodje of iets anders lekkers.
Bewonder de schilderijen van Cor’s wereldse reizen of van mensen dichterbij.
Proef de zelfgedraaide worsten van slager Bob, verbaas u over de veelheid van design-hebbedingetjes van Glenda waaronder de tegeltjes met bekende dorpsgezichten.
Gebke is er met warme vilten sjaals en meer. Zelf vilten mag ook.
Op zaterdag vanaf 18.30 brengt The Wheelbarrowband gezellige Ierse folk en kerstliedjes ten gehore.

Koetenburg 3
Kom langs voor een heerlijke stoelmassage eventueel in combinatie met een bamboestok. Er zijn leuke wellness kerstartikelen of proef een beetje warme appelsap en koop een fles (kerst)appelsap voor thuis.

Schoolstraat 39
Kom gezellig langs in onze sfeervolle garage en steun het goede doel Bake for Life. We hebben vele mooie kerstspulletjes kunnen verzamelen maar ook brocante en cadeautjes. Oud en nieuw, alles voor een kleine prijs, waarvan de opbrengst 100% voor het goede doel Bake for Life is.

Lees meer

Kom weer gezellig langs in onze sfeervolle garage en steun het goede doel Bake for Life.
Na enkele jaren in de warme kerk te hebben gestaan, staan we nu al weer voor de vierde keer op een eigen locatie.
We hebben weer vele mooie kerstspulletjes kunnen verzamelen maar ook brocante en cadeautjes.
Nieuw en oud, alles voor een kleine prijs, waarvan de opbrengst weer geheel voor het goede doel Bake for Life is. Bake for Life bouwt bakkerijen in Oeganda en Kenia. Gehandicapten, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school hebben moeten verlaten werken hier en leren het bakkersvak. Het aanleren van dit traditionele
bakkersvakmanschap geeft deze mensen een eerlijk bestaan. Met het bakken verdienen ze een salaris waarmee ze in hun eigen levensonderhoud voorzien. Zie ook www.bakeforlife.nl

Schoolstraat 6
Ben je op zoek naar vintage, brocante, ouwe meuk en gezelligheid uit een vervlogen tijd met een vleugje kerstgevoel dan nodig ik je uit in onze ‘zwembadschuur’. Tot ziens!

Korte Wuiver 1
Als je bij de oude Lindenboom de korte Wuiver inloopt, kom je vanzelf bij onze tuinmuren. Waar de kerst, keramiek met een ietsje brocante je tegemoet komt. Hier in het gezellige schuurtje vindt je mooie kerststukken, kransen met veel natuurlijke materialen en af en toe een tikkie kitsch. Handgemaakt keramiek en lekkers voor de vogels ontbreken ook niet.

Lees meer

Als je bij de oude Lindenboom de korte Wuiver inloopt, kom je vanzelf bij onze tuinmuren. Waar de kerst, keramiek met een ietsje brocante je tegemoet komt. Hier in het gezellige schuurtje van Meranda vindt je mooie kerststukken, kransen met veel natuurlijke materialen en af en toe een tikkie kitsch. Handgemaakt keramiek en lekkers voor de vogels ontbreken ook deze kerstsfeer niet. Kom gezellig kerstsfeer proeven!

Schoolstraat 2a
De Gieser Wildeman stoofperen zo UIT DE KIST.
Maar ook de al voor u ingemaakte stoofperen zijn er dit jaar. Verder onze overheerlijke eigen gemaakte perencake en perenjam. Net als een variatie aan kerstcreaties.
In de boomgaard ‘de Bordwoid’ staat de deur wijd voor u open.

Lees meer

In de boomgaard ‘de Bordwoid’, op Schoolstraat 2a, staat de deur voor u open.
DIT JAAR ZIJN ZE ER WEER!!!
Op locatie Schoolstraat 2a verkopen we weer super lekkere Gieser Wildeman stoofperen zo UIT DE KIST of al voor u ingemaakt in verschillende maten.
De peren uit onze boomgaard hebben we dit jaar ook weer voor u omgetoverd in ovenverse perencake en overheerlijke perenjam.
Mocht u liever zelf aan de slag willen gaan, de ingrediënten hiervoor hebben wij verzameld in een mooi mandje. Ook leuk als cadeautje!
Nieuw dit jaar: niet alleen de traditionele rode stoofpeer in pot maar ook de gestoofde handpeer met een kerstsmaakje eraan.
Kortom, op Schoolstraat 2a staat genieten en ideeën opdoen tijdens Aartswoud in kerstsfeer hoog in het vaandel.

Zuiderzeestraat 9
Te koop pruimenjam, peertjes en leuke hangende kerstbomen van oud hout.
Kom even kijken, u bent welkom.